Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması
Bakan Tekin, Öğretmenler Odası Buluşmaları programıyla her ayın ilk haftası farklı illerdeki öğretmenlerle bir araya geldiklerini, bugüne kadar ikisi İstanbul'da olmak üzere Ankara, Eskişehir, Konya ve Kastamonu'da gerçekleşen programların 7'ncisini Sivas'ta düzenlediklerini ifade etti.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, buluşmada her ay düzenli olarak yaptıkları Öğretmen Odası Buluşmaları sayesinde istişare kültürünü kurumsal hâle getirdiklerini kaydetti.
Bu istişarelerdeki görüş ve öneriler doğrultusunda birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini hatırlatan Tekin, son olarak Öğretmenler Odası Buluşmalarında öğretmenlerin sıkça dile getirdiği alan değişikliği taleplerini de yerine getirdiklerini söyledi.
Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili bir soru üzerine, "14 Şubat 2022 tarihinde yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını da dikkate alarak öğretmenlik mesleğini taçlandıracak, mesleğin niteliğini ve toplumsal statüsünü güçlendirecek şekilde gerekli hazırlıklarımız sürüyor. Hazırlıklarımız tamamlandığında ilgili kanun teklifini Meclise sunacağız inşallah." ifadelerini kullandı.
Öğrenci ve öğretmenleri tedirgin edecek bir değişiklik yapmayacaklarını dile getiren Bakan Tekin, "Evrensel, millî, manevi ve referans değerlerimizle oluşturulmuş müfredat değişikliği konusunda da gerekli çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki günlerde müfredat değişikliği konusunda da gerekli açıklamalarımızı yapacağız." dedi.
Millî Eğitim Akademisi adı altında yeni bir yapı kuracaklarını anımsatan Bakan Tekin, şunları söyledi: Bunun için Bakanlığımızın ihtiyaçlarını gözeten ve gerekli eğitimleri verebilecek insan kaynağına sahip bu akademinin kurulması önemli bir yenilik olacak. Görev başındaki öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimi için merkezî ve mahalli kurumsal kapasite güçlendirilerek iş birliğine dayalı, planlı, erişilebilir, sürdürülebilir, izlenebilir ve mesleki uygulamalar ile bütünleşik bir model geliştireceğiz."
Öğretmenlerin özlük haklarını daha da iyileştirmek için her türlü gayreti göstereceklerini belirten Tekin, bundan önceki buluşmalarda olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerin talep ve beklentilerini yerine getireceklerini ifade etti.
Toplantıya katılan öğretmenler ise tek tek söz alarak eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini aktardılar. Öğretmenler, söz konusu bu buluşmaların kendilerine verilen değerin bir göstergesi olduğunu vurgulayarak bu uygulamanın devam etmesini arzuladıklarını ilettiler.
Öğretmenler Odası Buluşması'nın sonunda Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Şehit Muhammed Onur Demir Anadolu Lisesi ile Şehit Ahmet Eyce MTAL'in müzik öğretmenleri mini bir konser verdi. Öğretmenler, Âşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayım" adlı türküsünü seslendirdi.
Buluşmaya Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Karakullukçu, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül ve Sivas Millî Eğitim Müdürü Necati Yener de katıldı.
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.