Bakan Özer, Öğretmen Eğitimlerinin 250 Saate Çıkarılacağını Açıkladı
6’ncı Tarih Kültür Medeniyet Semineri’ne katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde yaptıkları atılımlarla ilgili detayları paylaştı. Ayrıca öğretmenlerin eğitim saatleri ile ilgili de 205’e ulaştırdıkları eğitim sayısını 250 saate tamamlama hedefinde olduklarını açıkladı.
Bakan Özer’in ilgili açıklamaları ise şu şekilde:
“Türkiye’de 2000’li yıllarda, 5 yaşındaki çocukların okullaşma oranı sadece yüzde 11’di. Bunlar da ekonomik olarak avantajlı olan ailelerin çocuklarıydı. Yüzde 89 kesim ise okul öncesi eğitime erişemiyordu. Kısa sürede bu oranları yükselttik. 6 Ağustos 2021’de 3 yaşındaki çocukların okullaşma oranı, yüzde 9’du. Şimdi ise yüzde 16 oldu. 4 yaşın okullaşma oranı ise yüzde 16’yken yüzde 37 oldu. 5 yaşındaki okullaşma oranı da yüzde 65’ten yüzde 98’e çıktı. Hedefimiz ise 3-5 yaşındaki okullaşma oranlarını, OECD ortalamasına ulaştırmaktır.”
“Okullarımızda öğretmenlerimiz hangi eğitim istiyorlarsa o eğitimi alsınlar diye bütçe gönderdik. 2021 yılındaki bütçe 8,9 milyonken 2022 yılındaki bütçeyi 292 milyona çıkarttık. Ve bunun 210 milyonunu doğrudan okullara gönderdik. Ama gördük ki okullar bütçeyi kullanamıyorlar. 2020 yılında bu ülkede öğretmen başına ders saatini, eğitim saati sadece 44 saat 94 saate çıkarttık. 2022’de hedefimiz öğretmen başına 120 saatlik bir eğitimdi. Bunu 205 saate ulaştık. Muhtemelen 250 saate tamamlayacağız. Bugün de sizleri İstanbul’a davet etmemizin sebebi, sizlerin külür, tarih, medeniyetle ilgili seminerler almanızdır. İstanbul’u gezin. Tarihi yarımadasıyla temas kurun. İstanbul’un ne olduğunu, Türkiye’nin nereye doğru gitmek istediğini görün istedik. Ve inşallah 2023 Mayıs ayına kadar Türkiye’deki tüm okul yöneticilerini, üç günlük program için İstanbul’a getireceğiz. İstanbul’a gelmeyen okul yönetimimiz kalmayacak”
“Mesleki eğitim gerçekten artık o küllerinden bir anka kuşu gibi yükseldi. Ve artık uçuyor. Sadece mesleki eğitim merkezlerinde 1 senede çırak kalfa sayısındaki artış, gelişmeyi göstermesi bakımından manidar. 159 binden 1 milyon 108 bine ulaştı. Artık mesleki eğitimde sorunlar değil, başarı hikayeleri konuşuluyor. Onun için OECD, İstanbul’da meslek eğitimi zirvesinden topladı ki Türkiye’nin diğer ülkeler meslek eğitimi ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşarken Türkiye hiç onların farkında olmadan mekanizmalarla hızlı bir şekilde problemlerle çözülüp mesleki eğitimde dünya örnekleri ortaya çıkarttı”
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.