Yapay zeka mezunlarının işsiz kalma tehlikesi var

Yapay zeka mezunlarının işsiz kalma tehlikesi var
2024 2025 Akademik eğitim yılı kapsamında YKS yerleştirme işlemlerinin neticelenmesinin ardından üniversitelerin tüm bölümlerine öğrenciler yerleştirildi. Bu bölümlerden en çok dikkat çekenlerden biri Yapay Zeka Teknolojileri ile ilgili açılmış olan lisans ve ön lisans üzerindeki bölümlerdir. Ancak bu bölümlerden mezun olacak olan kişilerin işsiz kalma tehlikeleri bulunmaktadır.

Bilgisayar öğretmenliği ile aynı kadere sahip olabilir

Bilgi ve iletişim teknolojileri çağında bulunmamıza rağmen üniversitelerin Yapay Zeka Teknolojileri Bölümlerinden mezun olan öğrencilerin neden işsiz kalma tehlikeleri bulunmaktadır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin ilk bölümlerinden olan bilgisayar öğretmenliği bölümü de Yapay Zeka teknolojileri bölümü gibi yıllar önce çok yüksek puanlarla öğrenci almaya başlamıştı.

Bilgisayarda oyun oynayanı bilgisyar bilimlerine hakim kabul ettik

Çağın bilgi ve iletişim çağı olduğu düşünülünce çok yüksek puanlarla üniversitelere bilgisayar öğretmenliği bölümlerine giden öğrenciler mezun olduktan sonra büyük bir boşluğa düştüler. Atamalar durdu. Bilgisayarda oyun oynayan çocukları bilgisayar bilimlerine hakim olarak kabul ettik ve koca bir nesile temel bilgisayar eğitimi verilemediği gibi bilgisayar öğretmenleri ne özel sektörde ne de kamuda rahat iş bulabildi.

Dijital devrimi kaçırdık

Yetmediği gibi bir de dijital devrimi kaçırdık. Şimdi ikinci kez bir bilişim bölümü yine büyük umutlarla açıldı. Çok yüksek puanlarla öğrenciler ilgili bölüme yerleştirildi. Ancak yapay zeka, bilişim teknolojileri ve diğer dijital sektörler ülkemizde çok dar bi alanda faaliyet göstermektedir.

Öğretmen Meb / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.