Kitaplar eğitim sisteminden çıkıyor, yerine o sistem geliyor
Eğitim sisteminde İnsanlık tarihi boyunca kullanılan en önemli materyal hiç şüphesiz kitaplardır. Ancak dünyada gerçekleşen dijital devrim sebebiyle kitapların sonu geliyor.
Bundan böyle eğitim denince akla çeşitli dijital materyaller geliyor. Söz konusu dijital sistem aslında hayatımıza şimdiden girmiş durumda.
Eskiden yemek yapmak için yemek kitapları satılırken şimdi YouTube üzerinden yemek yapılan YouTube kanalları takip ediliyor.
İnsanlar artık çok çeşitli becerileri YouTube üzerinden izleyerek ediniyor. Çok sayıda beceri yavaş yavaş planlı biçimde oluşturulan kurslardan çıkıp insanların kendilerini deneyimleyerek öğrendikleri dijital mecralara kayıyor.
Son zamanlarda merkezi sınav olarak tabir edilen YKS, LGS ve KPSS gibi sınavlara öğrenciler aynı şekilde dijital eğitim materyalleri ile hazırlanıyor.
Söz konusu dijital devrimin yıllar önce gören Milli Eğitim Bakanlığı'nda Devrim niteliğinde olan Eba ve Fatih Projesini hayatımıza soktu.
Söz konusu basılı kitap sisteminden daha çok ilerleyen yıllarda dijital içerikler ve simülasyon programları eğitimde ana materyal olarak kullanılmaya başlanacak. Dünyada otorite olarak kabul edilen üniversiteler elektronik kütüphaneleri ve dijital öğrenme ortamları ile öğrencilere her yerden öğrenme imkanı sunmaya başlayalı yıllar oluyor.
Son yıllarda hayatımıza giren yapay zeka ile bu sistem giderek eğitim camiasını saracak.
Öğretmen Meb / ÖZEL HABER
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.