Eğitim çalışanlarının sorunları bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan açıklama:

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Batman Şubesi’nin il divan toplantısına katıldı. Eğitim gündemi hakkında değerlendirmelerin, sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü toplantıda konuşan Ali Yalçın, 3600 ek gösterge başta olmak üzere, birçok kazanıma imza attıklarını belirterek, “Temel hak ve özgürlükleri savunan, mali, sosyal ve özlük haklarını artıran, sağladığı 103 kazanımla eğitim çalışanlarının hakkının, itibarının, emeğinin, alın terinin teminatı olan bir sendikayız. Mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz. Toplu sözleşme hakkını alan, eksiklerine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu için adım atılmasını sağlayan, 3600 ek göstergenin mimarı olan bir teşkilatız. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini, nöbet görevine ücret ödenmesini sağlayan, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerini artıran, geliştirme ödeneğinin ödenmesine devam edilmesini, jüri üyelerine ücret verilmesini, sınıf öğretmenlerine haftada iki saat ilave ek ders ücreti ödenmesini, üniversite disiplin kurullarında sendika temsilcisinin yer almasını, toplu sözleşme ikramiyesi ile örgütlülüğü anlamlı kılan ve üyeye kazanç sağlayan da biziz” dedi.

Acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlara dikkat çeken Yalçın, “Yıllardır, yardımcı hizmetlilerin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi için uğraş veriyor, emek harcıyoruz. Sonuç alıncaya kadar da mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz doğruları söylemeye, sorunlara çözüm bulunması için çalışmaya, girişimlerde bulunmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenlemeler yapılırken, yeni mağduriyetlere neden olunmaması için özen gösterilmesi çağrısında bulunan Yalçın, şef, tekniker başta olmak üzere, 1. dereceye yükselen memurların da 3600 ek göstergeden faydalanmasının sağlanması gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili beklentilerin karşılanması, eksik ve aksayan yönlerin tamamlanması gerektiğini dile getiren Yalçın, “7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri tam olarak karşılayamamıştır. Kanun, mevcut hâliyle bir milyonu aşkın öğretmenin hak, yetki, görev ve sorumlulukları noktasında bir meslek kanununda olması gerekenleri kapsamamakta, ilave düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır. Meslek kanunu, öğretmenliği bütün boyutlarıyla ele almalı, her açıdan yapılandırmalıdır. Sendika olarak, bu konuda üzerimize düşeni yapacak, meslek kanununun beklentileri karşılayacak bir içeriğe kavuşması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Şube müdürü ve araştırmacı kadrosuna çekilen yetişmiş personelin binbir emekle elde ettikleri makamları bırakarak ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nde istekleri dâhilinde okul yöneticisi olabilme hakkı talep etmelerinin, yaşadıkları sorunun büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Yalçın, “Bu yetişmiş personelin küstürülmemesi için özen gösterilmeli, sorunlarının çözülmesi, durumlarının iyileştirilmesi için gerekenler bir an önce yapılmalıdır” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kamu Haber Haberleri