ÇANLAR 'ANADOLU'DAKİ TÜRK VARLIĞI' İÇİN ÇALIYOR

Ortadoğu toplumlarında Nüfus artış oranını etkileyen en büyük faktör ekonomidir. 2001 yılındaki doğum oranını 2,38 iken son yirmi yılda bu oran 1,70'e kadar gerilemiştir.

Türkiye'de nüfus artış oranı 1945'te 1.08 iken 1960 yılına gelindiğinde Marshall yardımlarının etkisiyle 3,06'ya yükselmişti. Ekonomik istikrarsızlık, yüksek enflasyon nedeniyle bebek bakımındaki masraflarda artış, eğitim masraflarındaki yüksek maliyetler özellikle geçim şartlarının ağır olduğu Batı Anadolu'daki nüfusun az çocuk yapmasına neden olmaktadır.

TÜİK doğum istatistiklerini incelediğimizde; borca yapılan, hastane, köprü ve yolların ekonomik olarak topluma refah getirmediği sonucuna ulaşabiliriz. Son yirmi yıl içinde kurulan hükumetlerin 'en az 3 çocuk' söyleminin toplumda karşılık bulmadığı sonucunu TÜİK rakamları bize vermektedir. Düşük nüfus artış oranının yanında kontrolsüz ve düzensiz göç politikaları da Anadolu'daki Türk varlığına tehdit oluşturmaktadır.

Milli şaiirimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazıdırmasın." duasını boşa çıkarmamız, evlatlarımızın gelecekte Anadolu'nun Dağlarında silah çatarak kurtuluş savası vermemesi için Millet olarak gerekli önlemleri almamız gerekiyor. Model Devletimiz Göktürk Kağanlığının lideri Bilge Kağan 1300 yıl önce bize şöyle seslemiş: "Ey Türk titre ve kendine dön!" Atamıza kulak vermeliyiz. Şayet korku ve ümitsizliğe kapılacak olursak Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün: "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." öğüdünü almalıyız.

TÜİK verilerini inceleyecek olursak: "Canlı doğan bebek sayısı 2021 yılında 1 milyon 79 bin 842 oldu. Canlı doğan bebeklerin %51,3'ü erkek, %48,7'si kız oldu. Toplam doğurganlık hızı 1,70 çocuk oldu Toplam doğurganlık hızı, bir kadının doğurgan olduğu dönem olan 15-49 yaş grubunda doğurabileceği ortalama çocuk sayısını ifade etmektedir.



Toplam doğurganlık hızı, 2001 yılında 2,38 çocuk iken 2021 yılında 1,70 çocuk olarak gerçekleşti. Yani, bir kadının doğurgan olduğu dönem boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısı 2021 yılında 1,70 oldu. Bu durum, doğurganlığın nüfusun yenilenme düzeyi olan 2,10'un altında kaldığını gösterdi.

(Kaynak TÜİK)

Serdar GÜNDÜZ

Hürriyetçi Eğitim Sen Ağrı İl Temsilcisi

İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kamu Haber Haberleri