Öğretmenler o izinlerinizi mutlaka kullanın! İşte izin çeşitleri ve alınma yöntemleri

MEB bünyesinde görev yapan öğretmenlerin izin çeşitleri ve kullanım koşulları okulların açılmasına sayılı günler kala gündeme geldi. 18 aya kadar uzatılabilen izinler hangileri?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlerin çeşitli izin hakları bulunuyor. Sağlık ve meslek hastalığı gibi çeşitli sebeplerden ötürü alınan izinlerde farklı süreler de geçerli oluyor. İşte öğretmenlerin kullanabileceği izinler.

Milli Eğitim Bakanlığı İzin Yönergeleri

Hastalık İzni: Öğretmenlerin uzun süreli tedavi gerektiren hastalığının olması durumunda 18 ay'a kadar hastalık izni kullanma hakkı var. Herhangi maaş kesintisine uğramadan diğer hastalıklarda da 12 aya kadar izin alınabilmekte.

Bu süreler aynı hastalığa bağlı farklı zaman dilimlerinde alınan izinler olarak hesaplandığında bu şekilde hesaplanıyor.

Meslek Hastalığı İzni: Görevinde meslek hastalığına yakalanan, kazaya ve saldırıya uğrayan öğretmenler iyileşme süresine kadar izinli sayılıyor. Bu durumda da herhangi bir maaş kesintisiyle karşılaşmazlar.

Tek Hekim İzni: Yönergede geçen tek hekim izni de öğretmenlere tek seferde 10 gün verilen izni kapsar. Süreyi aşan durumlarda ise sağlık kurulu raporunun alınması gerekir.

Refakat İzni: Refakat izninde öğretmenlerin maaş ve özlük hakları korunur. Ancak izin süresi dolmadan önce refakat durumu ortadan kalkarsa öğretmenlerin görevine geri dönme zorunluluğu vardır.

Öğretmenlere tanınan izin hakları mağduriyetlerin önüne geçmek için düzenlenmiştir. Maddi ve manevi açıdan güvence veren izinlere ilişkin detayları öğrenmek isteyenler ilgili yönergeyi detaylı olarak incelemelidir.

İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Kamu Haber Haberleri