Milli Eğitim Bakanlığı hastanelerde uzun süreli yatarak tedavi gören ya da zorunlu öğrenim çağında olup sağlık problemi bulunan bu sebeple okula gidemeyen çocuklar için hastanelerde eğitim veriyor.
Hastanelerin belirli odalarında kurulan sınıflarda veya evlerde verilen bu eğitimlerden 11 bin öğrenci kesintisiz şekilde destek alıyor. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü evde ya da hastanede sınıf projesi kapsamında sürdürülen Eğitim Hizmetleri çocukların eğitim hayatından kopmadan gelişimlerini sürdürebilmelerini sağlıyor.
Veliler sağlık kuruluşlarında yatarak tedavi gören durumunu öğrenim çağındaki öğrencinin okul hayatının kesintiye uğramaması için hastanelerde açılan sınıfta ve dilekçe ile başvuruda bulunarak katılım sağlayabiliyor.
İlköğretim ya da özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesindeki öğrencilere haftada 10 ders saati diğer ortaöğretim kademesinde olan öğrencilere haftada 16 ders saatinden az olmayacak şekilde bir ders programı planı hazırlanıyor.
Derslerin süreleri başlama ve bitiş saatleri ise il ya da ilçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından belirleniyor. Şu anda Türkiye'de 31 farklı ilde 77 hastanede öğrencilere eğitim veriliyor. Sınıfların her birinde iki sınıf öğretmeni görevlendiriliyor ihtiyaç doğrultusunda diğer alanlarda da öğretmen ihtiyacı karşılanıyor.
Evde eğitim hizmeti ise hafta içi ve hafta sonu olacak şekilde uzaktan çevrimiçi ya da yüz yüze şekilde düzenlenebiliyor. Türkiye'de Kasım ayı itibariyle evde eğitim hizmetinden toplamda 10.603 öğrenci faydalanıyor. Ülke genelinde evde ve hastane sınıflarında eğitim alan 11.113 öğrenci için neredeyse 10 bine yakın öğretmen görev alıyor.
Öğretmen Meb / ÖZEL HABER