Özer, bu kez bir önceki gelişinde yaptığı sohbette kendisinden istenen ve yapımı tamamlanan müzik ve bilgisayar atölyeleri ile yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
Öğrencilerin kendisinden müzik atölyesi ve bilgisayar atölyesi istediğini, öğretmenlerin ise bir yaşam merkezi ve mevcut kütüphanenin imkânlarının zenginleştirilmesiyle ilgili talepleri olduğunu belirten Özer, kısa sürede bu istekleri yerine getirmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Millî Eğitim Bakanlığı olarak en büyük arzularının okulların sadece öğrenme ortamları değil; bunun yanında kişisel gelişim, kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekânlar olması olduğunu belirten Özer, şunları kaydetti:
"Artık biliyorsunuz, kütüphanesiz okulumuz kalmadı. 2 ayda 16 bin 361 kütüphane yaparak tüm okullarımızın ihtiyacını tamamladık. Bugün itibarıyla kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan 55 milyona çıkardık. Yıl sonunda, inşallah, 100 milyon olacak. Atölyeler, kütüphaneler ve diğer etkinlik alanlarıyla okullarımız çok canlı mekânlara dönüşecek. Okullarımız şiddete tolerans gösterilmeyen, çevreye duyarlılığın olduğu mekânlara dönüşecek. Bakanlık olarak her türlü kaynağımızı seferber etmeye hazırız."
Lisede öğretmen ve öğrencilerin kullanımına açılan yaşam merkezinin bir ilk olduğunu, bunun diğer okullara da yayılmasını istediğini belirten Özer; yeni açılan müzik atölyesi, bilgisayar atölyesi ve yaşam merkezinin hayırlı olmasını diledi.
Açılışın ardından lisenin kütüphanesine giden Özer; gençlerle sohbet etti, müzik atölyesinde öğrencilerden şarkılar dinledi.
Tarihi Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyareti
Bakan Özer, İstanbul programı kapsamında Fatih'teki 1922 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak eğitim öğretime başlayan tarihî binadaki Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.
Özer ve eşi Nebahat Özer; okul bahçesinde gençlerle sohbet ederek moda tasarım teknolojileri atölyesi ile okul bünyesindeki özel eğitim uygulama anaokuluna gitti, atölyelerde incelemelerde bulundu.